Tuesday, May 19, 2009

Ytliga EU byråkrater slapp frågor.

EU byråkrater vill ge sken av att EU kan hjälpa Sverige att minska utanförskapet. 

Margot Wallströms artikel i Aftonbladet ger inga insikter i hur EU-planer kan hjälpa Sverige. Hon och Valdimir Pidla som skrev artikel antyder istället i abstrakta termer hur EU har kapacitet att ge stöd till utbildningar och kompetensutveckling.   

Artikelförfattarna skriver om en Madridkonferens och att vi behöver mobilisera all tänkbar arbetskraft för att stå väl rustade när den ekonomiska återhämtningen kommer. Vad betyder det i klartext? EU politikerna är helt inriktade på att ta in 50 miljoner nordafrikaner till EU för att fylla på reservoaren av billig arbetskraft och valboskap som ofta hamnar i Europas brinnande ghetton, de kanske syftar på den planen. Den planen har redan misslyckats på alla plan. Någon borde undersöka hur många nationsförstörare som följer med varje lågprismmigrant, vad är proportionen, 1-10, 8-2? I Rosengård sägs det vara 1 av 10 som bidrar till samhället med att arbeta, 90 % är sysslolösa och många av deras barn bränner ner bostadsområdena och bidrar till en kraftig ökning av brottsligheten bara för att ha lite skoj. 

Sedan kommer det vanliga pratet om jämställdhet som om det råder något slags förbud på lika rättigheter. 

Det vanliga förslaget från S politiker att öka storleken på den offentliga sektorn var väntad. En ytligt kommentar om att ge stöd till hushållen och företagen är däremot motsatsen till vad hennes eget parti talat om i Sverige, de vill höja skatterna.  

Aftonbladet borde gjort en intervju istället och ställt frågor till henne om hennes ytliga generalsieringar som är helt meningslösa utan detaljer.

Att ge Wallström spaltutrymme i en stor tidning i form av en så ytlig artikel är löjeväckande och förnedrade för de som vill ha besked om exakt vad en svensk EU politker gör och hur det påverkar Sverige. Vad betalar vi henne för egentligen, vad har hon gjort for Sverige i EU? ab

No comments: