Saturday, May 9, 2009

Wallström har inte gjort bort sig, ännu.

Margot Wallström (s) är populär rapporterar DN. 

Det kanske beror på att hon varit osynlig en tid och simmat under ytan i EU byråkratin. Alternativt kan det bero pa att hon inte gjort bort sig så stort som S ledaren Mona Sahlin och därför är ett mer populärt alternativ än Mona.  

Hennes populäritet är ändå bara 29 % vilket är färre än deras väljarandel. 

Hemma i Sverige besöker hon Rinkeby, en nästan 100 %ig invandrarförort och uppmanar folk att "rösta pa vem ni vill bara ni röstar".

Invandrarförorterna har som regel ett nästan 80 %igt stöd för S så det var ett ganska säkert kort hon spelade. Men det verkar inte som hon skiljer sig mycket från Sahlin om hon försöker påverka asylsökande och ser dem som en viktig målgrupp i valet.  Det är nog bara en tidsfråga innan hon blir jämställd med Mona. 

En besökare på Margots möte klagade på att "det var många som saknades" i lokalen. Men enligt tidningsuppgifter så var lokalen fullsatt så man undrar vilka som menades. I S anda så kanske man bara menade att precis som Sverige är fullsatt med invandrare så spelar det ingen roll, det vill ju ha in fler. Då kan man säga att det saknas många i Sverige också om man vill ha hit hela jordens befolkning och vill ha mer röster den vägen, i vanlig S anda.  dn ab

No comments: