Sunday, May 31, 2009

Svenskar vill inte ha imamer, och därför inte heller utbildning av dem.

Majoriteten av imamerna i Sveriges församlingar vill ha en svensk imamutbildning. Mest efterfrågat: utbildning i svenska och landets lagar.

Sverige behöver en imamutbildning, slog forsknings- och högskoleminister Lars Leijonborg (FP) fast i SvD förra året. Skäl: "saudiarabiska radikala muslimer erbjuder sig att tillhandahålla imamer gratis". Sverige bidrar då med öppna ögon "till en radikalisering av islam i Sverige, vilket är mycket, mycket olyckligt", enligt ministern.

Leijonborg har inte tagit med i sina beräkningar hur radikala eller moderata Imamerna själva är bortsett från utbildningen.

Dessutom så vet vi inte hur radikala eller moderata medlemmarna i de olika församlingarna är. Ett besök i Malmö kan ge oss en ide om vad som händer.  

England som har en mycket längre erfarenhet av invandring av muslimer än Sverige har misslyckats i sina försök att skapa moderata muslimer. CNN gjorde en studie av imamerna i de största moskeerna i London efter terrorbombningarna i T-banesystemet som tog livet av dussintals människor. CNN upptäckte att ingen imam tog avstånd från terrorbombarna. Slutsatsen är givetvis att det inte handlar om utbilding, det handlar om hur radikala personerna är. Det glömmer Leijonborg, eller han kanske inte ens har tänkt så långt. 

Hur blev tillfälligt tolererade asylsökande permanenta invandrare? Nar intraffade statusbytet? Asylsökande som hamnar i andra länder har som första uppgift forutom att överleva att resa tillbaka till hemlandet så fort situationen tillåter. Den svenska debatten har missat den viktiga kärnfrågan när man talar om att etablera permanenta moskeer mm. En annan viktig fråga är kostnaderna. Varför ska svenska skattebetalare finansiera mark, byggnader, skola och allt radikalt undervisningsmaterial? Det finns ingen som helst anledning till att vi ska betala en krona av den verksamheten. Vi vet att alla våra gamla och sjuka, skolor, allt blir direkt lidande av att man spenderer mer kapital på att asylsökande ska fina lokaler. Moskeeverksamheten syftar till att skapa goda muslimer och en god muslim är en radikal muslim eftersom det som lärs ut i koranen är en radikal lära oavsett hur moderat en muslim är.    

Lösningen på problemet är därför flerfaldig. Ett, flyktingar som kan ska sändas tillbaka till sina hemländer, det är något som politikerna inte ens tänkt på verkar det som. Två, moskeer behövs inte för att be, de kan göra det varsomhelst, vilket de redan gör. Radikaliseringen av Sverige måste stoppas. Extremismen breder ut sig, intoleransen breder ut sig, våldet breder ut sig och det har delvis med massinvandringen av muslimer med att göra, det kan ingen förneka. Invandrare har en mycket stor överrepresentation i brottslighet. Invandrare från muslimska länder har ännu större överrepresentation, särskilt i grova brott. 

Radikaliseringen och den ökande brottsligheten är därför direkt länkad till invandringen och invandring av muslimer. 

Vi behöver inga moskeer i Sverige. Politikerna måste börja redovisa kostnaderna för massinvandringen och framförallt tala om hur många invandrare vi ska ha i Sverige. Som bekant är Sverige fullsatt sedan flera år tillbaks och politiker bröjar prata om att öka massinvandringen och sätta minimumantal för flyktingar till Sverige. Invandringsfrågan har gått dem åt huvudet. De saknar verklighetsförankring. Det är därför väljarnas roll att sätta stopp för extrema politker som de flesta svenska politiker är enligt alla andra europeiska lander. Frankrikes Sarkozy visade det när han inställde sitt Sverigebesök i protest mot den svenska regeringens extrema attityd att ta in utomeuropeiska muslimska länder i EU. Sverige är den fula ankungen i EU eller mer korrekt byfånen.  svddn svd

No comments: