Friday, May 8, 2009

Centern lägger fast sin politik, påminner om en grupp dagisbarn.


"Gömda och papperslösa ska ha rätt till vård på samma villkor som övriga befolkningen. Det slog Centerpartiets stämma fast efter en intensiv och stundtals hetsig debatt ända in på natten till fredagen. Partistyrelsen hade föreslagit vård på lika villkor för papperslösa med hänvisning till de mänskliga rättigheterna."

Ledande politiker måste alltid utvärdera vad reformer kostar och hur de ska finansieras.

Daigsbarn, svenne och andra utomparlamentariker behöver aldrig motviera sina åsikter eller redovisa hur planerna ska finansieras. Centern låter mer som ett bortskämt barn med en önskelista en mil lång. Man kan önska sig saker men att på allvar erbjuda samtliga världsmedborgare fri sjukvård i Sverige samtidigt som nästan all sjukvård får mindre resurser är inte bara ansvarslöst, det är ett direkt hot mot folkhälsan och kvaliteten på den sjukvård som skattebetalande individer har rätt att kräva. 

Några av världens 6.5 miljarder människor tycker säkert att Centern är ett bra parti, men svenskarna ställer sig nog mer frågande än någonsin och undrar hur stort gapet kan blir mellan politikers och allmänhetens verklighetsuppfattning. svd ab dn
 


2 comments:

doublecorona said...

De flesta som vill att illegala invandrare ska få sin vård betald verkar själva ha det rätt bra ställt, innerstadsmedelklass, läkare och politiker - då ska väl de rimligen betala för kalaset? Dessa personer är illegala invandrare, de befinner sig här utan lov. Jag är själv lagligt invandrad på 70talet, nu ska vi allihopa alltså betala för de som struntar i beslut från immigrationsmyndigheterna? Jag hoppas ni inser att det INTE bara är etniska svenskar som nu kommer att rösta Sverigedemokratiskt, jag kommer definitivt att göra det.

doublecorona said...

Vi har FN-kvot, men den överväldigande delen av invandrare till Sverige idag är inte flyktingar. UNHCR är de som definierat flyktingbegreppet, därav FN-kvot. Problemet med dagens invandring till Sverige är avsaknaden av tydliga regler som implementeras. Tillämpningarna är godtyckliga (i de fall det ens finns tydliga regelverk), det räcker med ett mediadrev för att en invandrare ska få stanna, och precis tvärtom i de fall media inte tar ett fall under sina vingar.

Sverige idag har för mycket anhöriginvandring, för mycket asylmottagning "av humanitära skäl" (det vill säga, inte flyktingar enligt UNHCRs definition). Legitimiteten för mottagning av sanna flyktingar urholkas i allmänhetens ögon när i princip "alla" får komma in. Alla dras över en och samma kant. Samtidigt är samhällets medel alltmer ansträngda. Det är INTE klok politik, i synnerhet inte för oss som invandrat.