Thursday, May 14, 2009

Beskriv en fertilitetsfrämjande politik?


Olika rapporter tyder på att den svenska fertiliteten, vilket är hur många barn varje familj (kvinna)  föder, ligger på mellan 1.1 till 1.6 barn per familj. Fertiliteten har sjunkit under många år och problemet oroar många, bla. den amerikanska regeringen. De var så oroade att de tog upp problemet med Göran Persson vid hans besök i USA när han var statsminister, dessvärre har saken aldrig tagits upp politiskt i Sverige. 

Det finns tecken som tyder på att Sverige ligger nära botten i Europa med en siffra nära 1.0 numera. Det skulle betyda att Sveriges befolkning kan halveras efter en generation, och sedan halveras igen (kohorten)  osv. Antalet svenskar har minskat i flera år, men det har inte synts i statistiken eftersom invandringen har gjort att totalbefolkningen har ökat varje år. Antalet utvandrande svenskar ökar och ligger nu i topp. 

SCB rapporten visar att vi får fler äldre och färre yngre. Det gör att pensionärer inte kan få den pension de väntat sig i framtiden. Det blir en ekonomisk realitet som måste accepteras oavsett vad man tycker om det.

Sverige behöver altså fler unga skattebetalare men en förvärrande faktor är att de unga i Sverige flyttar till andra länder i allt större utsträckning där de trivs bättre och får bättre betalt. Invandrare/asylsökande ersätter de utflyttade svenskarna i större antal än de som flyttar ut, men ofta står de utanför samhället och bidrar inte till vår ekonomi, de är därför inte en lösning, snarare ett växande problem.  

Frågan är hur man gör det mer lockande för svenskar att skaffa fler barn och mer lockande för unga att stanna kvar och jobba och betala skatt i Sverige? Vilka lösningar har presenterats?

Eftersom man inte kan tvinga fram resultat av den typen så blir det enbart långsiktiga radikala lösningar som kan hjälpa. Att bibehålla befolkningsantalet är en mycket långsiktigt plan, 10-30 år och att göra Sverige mer familjevänligt blir inte lätt. Att öka befolkningantalet är troligen inte möjligt, men det är inte helt nödvändigt. Sveriges existens är beroende av att vi minst bibehåller befolkningsantalet. Familjen måste hamna i centrum av samhällets alla planer redan nu om man vill lyckas och se resultat om 20 år. 

Skattesystemet måste förändras så folk kan behålla mer av sin inkomst. En sund ekonomi är en bas för en familjepolitik. Utan en anständig nettoinkomst kan man inte försörja en familj. Om vi inte gör radikala förändringarna så fortsätter nog allt som hittills i Sverige, vi för en tynande tillvaro. 

Som kontrast så har svensk-amerikanerna som emigrerat  till USA ökat sitt antal och var 15 miljoner ett antal år sedan. Det är mer än dubbelt så många som Sveriges 6-7 miljoner svenskar. Skillnaderna på USA och Sverige är åtskilliga, men går man tillbaks till 1950-talet så var skillnaden inte så stor förutom att USAs ekonomi var i  botten efter andra världskriget men i Sverige var den i topp eftersom vi bedrev handel med alla sidor under kriget.    

Sedan många år tillbaks har invandringen varit riksdagspolitikernas främsta satsning, de har satsat på att ta in så många asylsökande som möjligt. Problemet är att bara ett fåtal asylsökande bidrar till samhället ekonomiskt och kostnaderna vida överstiger skatteintäkterna. Det är den ekonomisk faktorn, den sociala faktorn har gett resultatet att vi har en enormt hög brottslighet som förstört trygghetskänslan i Sverige. Utan trygghet och med höga skatter så blir det ökad utvandring av arbetsföra unga, färre familjebildningar och en sämre ekonomi. Den familjefientliga politiken vi haft på alla plan har lett till fler splittrade familjer, färre familjebildningar och familjen har hamnat sist i samhället.  

Ett annat problem är att en stor del av det privata näringslivet flyttat ut från Sverige och den offentliga sektorn som finansieras av det privata näringslivet har växt till en ofantlig sektor som tar kräver alla resurser. Stat och kommuner har därför lägre realinkomster och högre utgifter. Det i sin tur gör att allt färre skattebetalare tvingas betala en större andel av hela skattebördan. De som i strid med sunt förnuft vill bo kvar och arbeta i Sverige kan inte hitta några jobb. Det är den mest akuta frågan som måste lösas, det är basen för samtliga skatteintäkter i samhället och vår välfärd, därför är det förvånande att man "låtit" åtskilliga företag med oerhört många arbetstillfällen utvandra.   

SBC säger att det ser dystert ut för singelmannen. År 2060 finns det ett stort underskott på kvinnor och 78.000 fler män än kvinnor. Det beror på att de flesta invandrare är män. Den politiken har troligen stoppas inom några år, kanske inom 2-10 år då en ny regering byter politik och stoppar den problematiska massinvandringen. Därefter återstår bara 15 -30 år av att städa upp alla problem som tidigare regeringar skapat. Vid det laget kanske EU redan gjort Europa muslimskt.  dn svd

2 comments:

Arlav said...

Såg en uppgift om att det går 1.3barn/kv inom EU och 3.5 för kvinnor från "nytillskotten".
Den demografiska bomben tickar och vill vi (och jag) inte ha ett muslimskt Europa är det bråttom.
Jag är inte övertygad om vad våra politiker åsyftar och vill men jag tror inte vi är så ense om Europas framtid..

feminix said...

Toppenbra!