Saturday, May 9, 2009

Junilistans storhetstid borta.

Den nya EU mätningen visar ett radikalt fall i Junilistans väljarsympatier. 2004 fick de 14, 4 % nu fick de bara 1.7 %. Väljarna kanske har glömt att partiet existerar med tanke på hur lite man hört talas om dem, eller de kanske har upptäckt att det bara handlar om socialdemokrater men en annan EU politik än S. Eller de kanske har läst deras program som avslöjar att de inte har någon inrikespolitik för Sverige, de har bara ett EU program. Därmed är Junilistan inte ett särskilt trovärdigt alternativ.

Piratpartiet får 3.4 %.

I förra EU valet 2004 deltog bara 37.9 % av väljarna.

SvD artikeln rapporterar inga siffror för SD eller Miljonprogrampartiet. Senaste nytt! En andra Svd artikel om samma sak redovisar 2.51 % för SD. I kommentarerna under atikeln kan man räkna nästan hälften som stöder SD, många stöder PP och som vanligt tar SVD bort en mängd kommentarer som försvarar SD, man undrar om deras undersökning gjordes på samma sätt?   

Mer dramatiska valnyheter är att upplopp uppstod under ett valkampanjmöte som SD hade i den invandrartäta skolan Kristinelund, Göteborg. Det är förstås en påminnelse om hur rätt de och vi har när vi varnar om hur mångkulturen leder till oro, minskande yttrandefrihet och fler mer svårlösta problem.

EU valet blir definitivt intressant och nyhetsvärdigt. Newsdesk svd
svd dn

2 comments:

Anonymous said...

Vadå, SvD redovisar inga siffror för SD? Det gör SvD visst. 2,51%, långt under spärren.

MiljonprogramPartiet said...

Svd had 2 artiklar om samma sak, den forsta gjorde inte det.