Sunday, May 31, 2009

Folkökningen ger växtvärk, men svenskarna minskar i antal.

Kommunernas prognosmakare måste ligga steget före för att klara trycket.

–Länet har en mycket kraftig befolkningstillväxt. Det handlar om ålderstrukturen i befolkningen. Vi har en väldigt barnrik region, och ett stort antal kvinnor i fruktsam ålder. Det är unga människor som flyttar hit, och de föder barn, säger Ulla Moberg, statistikansvarig för befolkningsprognoserna på Region- och trafikplanekontoret, RTK.

–Det tar tre år att bygga en förskola, men två år att skaffa barn. (MIP bloggen hävdar att svenskar lider av underrepresentation och muslimska invandrare har en stor överrepresentaion av nya barn, media vilseleder folk att tro att svenskar föder fler barn)  

Därför kommer man alltid lite efter när det blir en boom, säger Leif Fransson, avdelningschef i stadsdelen Enskede-Årsta-VantörAntalet förskolebarn väntas öka med 13 procent under den närmaste tioårsperioden och folkökningen fördelas olika mellan kommunerna. I exempelvis Nacka väntas ökningena av förskolebarnen bli 24 procent fram till 2017 och de nu planerade 650 förskoleplatserna räcker inte till. 

Befolkningökningen som inträffar pga antalet invandrade är explosionsartad.  En riktig invandringspolitik ska etableras och de som inte har giltiga skäl att stanna i Sverige måste exponeras och sändas tillbaka. Det enda partiet som kräver en fullständig och offentlig redovisning av asylskäl är Miljonprogrampartiet.

Miljonprogrampartiet har ett valmöte före EU valet och förklarar sin politik. Vårt formella möte inträffar i Malmö, dagarna innan EU valet. 

Vi bjuder in andra partier att delta i en debatt om hur Sveriges invandringspolitik ska se ut. svd dn


No comments: