Thursday, November 5, 2009

Obegränsat med pengar till invandrade och utkastade?


Om massinvandringen kostar pengar, nästan obegränsat med pengar så har våra "kloka" politiker nu för att balansera kostnaden infört ett system med betalning till de som nekats asyl och ska utvisas.

Det kallas "återvändarstöd". Hittills har "återvändare" från fyra länder kunnat erhålla stora belopp om de återvänder frivilligt efter att ha nekats asyl. Listan med länder ska utökas med ytterligare ett 20-tal länder.

Hittils har personer från Afghanistan, Irak, Somalia och palestiner kunnat få dels, 1. asyl, eller 2. återvändarbidrag.

För Sverige så är det systemet en förlust. Om man ska bekosta flyktingar som får stanna i Sverige och flyktingar som bedömts vara icke-flyktingar så betalar altså skattebetalarna ut mycket stora belopp i bägge fallen.

Lotteriet i vårt flyktingsystem betyder vinst för en flykting oavett hur ansökan går. Vi som bekostar lotteriet förlorar i bägge fallen.

Om vi vill hjälpa tredje världens befolkning så går det matematiskt inte ihop oavsett hur liten eller stor del av deras befolkning vi hjälper.

Om vi får hit 1 miljon icke-flyktingar, ska vi betala dem om de är snälla och återvänder? Finns det en gräns, 10 miljoner?

Finns det en gräns för accepterade flyktingar och deras familjer? Vad är den, ingen har sagt var gränsen går, om det finns någon. Därför strömmar ett antal flyktingar motsvarande en fullsatt jumbojet varje dag in till Sverige. Förra året kom det 101 000 totalt enligt SCB.se , plus de oregistrerade.

Politikernas experimenterande med våra surt förvärvade skattepengar har inget slut, de har ingen plan och det kommer därför att kosta oss mer än vad någon är beredd att betala.

Istället för att betala alla som kommer till Sverige, antingen med upphälle och allt det för med sig, eller med återvändarbidrag så borde vi använda en gammal innovation som funnit i hundratals år. Den innovationen har inte använts i Sverige på många år, det kallas "gräns". ordet har två betydelser. En är en fysisk gräns vid landets yttre gränser. Där kan man stoppa ovälkomna produkter och personer som har en negativ inverkan pa landet. Det gör andra länder, varför klarar inte Sverige att göra det?

Ordets andra betydelse är att sätta en, gräns, en numerär gräns på hur många flyktingar vi ska acceptera, och analysera hur det påverkar oss kulturellt. Vi kan med enkla medel analysera hur flyktingpolitiken hittils har påverkat landet, kulturellt, socialt osv.

Vi borde göra en kulturstudie för att analysera den kulturella bakgrunden på de som kommer hit. Om vi inte gör det så kan vi inte bedöma deras möjlighet till anpassning och integration. Visserligen kanske det är sent påkommet eftersom vi redan bedrivit en "öppna gränser politik" under 30 års tid ungefär.

En del i "öppna gränser politiken" är av de tusentals som nekats asyl och ska utvisas, lyckas polisen bara utvisa några dussin om året. Om det finns någon som tror att våra politiker "försöker" bedriva någon slags invandringspolitik, studera vad de faktiskt lyckas med och hur stort deras misslyckande är i alla relaterade områden.

Återvändarstöd är ett försök att minska invandingen, men samtidigt så vill regeringen öka invandingen, de ger många signaler om det till omvärlden. Så regeringen ger världen ett blandat, förvirrat budskap. Vad är budskapet, vill de ha fler flyktingar till Sverige, eller vill de inte ha det?

Budskapet spela ingen roll nu eftersom alla inblandade parter agerar som om våra gränser är vidöppna. Resultatet blir en stor omfördelning av våra magra resurser. Svenskarna får mindre, asylfallen och icke-asylfall får mer av våra resurser. Storleken på omfördelingen är hemlig eftersom politikerna beordrat alla myndigheter att hålla tyst om det, de vill inte redovisa det för skattebetalarna. Det hemlighetsmakeriet i sig självt är orsak nog till att välja bort politikerna. Vem vill ha kvar politiker som inte redovisar utgiftsposterna. I företagsvärlden kalls det agerandet "bedrägeri".

När ska politikerna inse att våra resurser har dränerats, de har tagit slut. Soppan är slut, vi kör Sverige på bensinångorna i en uppförsbacke. Vi har redan börjat rulla bakåt, det blir inte roligt när vi landar. svd svd

1 comment:

Unknown said...

Väl skrivet!
Tack!