Wednesday, November 25, 2009

Centern, ett Taliban parti?


Maud Olofsson sade nyligen i ett TV program att vem som helst kan ställa upp som riksdagskandidat för Centerpatiet.

På en direkt fråga sade Olofsson att hon inte förkastade Centerns kandidat till riksdagen Mahmoud Aldebes åsikter eller kandidatur.


Aldebes extremism har tagit sig flera uttryck. 2003 vädjade han om resning för de två farbröder som mördade Pela Atroshi. I brevet till justitieministern hävdade han att domen var resultatet av politiska, polisiära och massmediala konspirationer. Han menade också att ett syfte med processen var att uppmuntra invandrarflickor att revoltera mot familjens traditioner och religionens värderingar. Exemplen visar knappast på en ambition att åstadkomma försoning och samling, utan snarare på ett självpåtaget utanförskap och krav på respekt för extremism.
Mahmoud Aldebe är radikal islamist och lierar sig med de mest fundamentalistiska grupper vi har i Sverige. Det råder inget tvivel om att radikala islamister vill ta makt med andra medel än de demokratiska - där allas fria och likvärdiga röst är grundläggande.

Något som fått Elisabeth Thand Ringqvist att reagera. En islamist som inte ens omfamnar det grundläggande axiomet att FN:s mänskliga fri- och rättigheter ska gälla alla och alltid, kan inte kalla sig centerpartist, skriver hon bland annat.

Några av de saker som centerpartisten kräver är följande:
  • En moské i varje stad eller kommun.
  • Moskébyggen borde finansieras med räntefria lån som alternativ till villkorat bidrag från utlandet. Kommunerna borde ta på sig ansvaret att gå i borg för räntefria lånen eller låna ut pengar räntefritt till moskébyggen för kommunens muslimska invånare.
  • Att integrera islam i svenska skolor.
  • Det innebär att man lyfter hemspråket och religionen i schemat som ett vanligt ämne, där muslimska barn får möjlighet till undervisning i homogena grupper i eget hemspråk och egen religion i de kommunala skolorna. Imamer och hemspråkslärare borde få status som ordinarie lärare i ämnet hemspråk och religion.
  • Alla kommuner borde ordna en kväll i veckan som ska vara en kvinnokväll respektive männens kväll i gym och simhallen.
  • Att riksdagen stiftar en lag som ger svenska muslimer rätt att vara lediga under de islamiska högtiderna Eid al fitr och Eid al Adha är krav från alla muslimer. För nuvarande är det omöjligt att ta ledigt från arbeten för att fira högtiden tillsammans med familjen.
  • Muslimer kräver att regeringen ska undersöka möjligheten till en särlagstiftning är möjlig och hur detta i fall ska motiveras utifrån existerande lagstiftning i religionsfrihetslagen.
  • Muslimer kräver alltså en lagstiftad positiv särbehandling av i detta fall en religiös minoritet för att befrämja dess status och skydda den mot majoritetssamhället.
  • Två timmars ledighet för fredagsbön, mellan kl.12- kl.14 under vintertiden och mellan kl.13-kl.15´sommartiden. Fredagsbönen är en obligatorisk bön som måste utföras kollektivt i moskén.
  • Att bidraga till att muslimerna och judarna får dispens eller särlagstiftning för att utföra den islamiska och judiska slakten.
  • Muslimer kräver att församlingsförbundet i svenska kyrkan i samarbete med landets kommuner ska reservera begravningsplatser i alla kommuner som har muslimska invånare.
  • Att starta Imamutbildning vid svenska universiteten och högskolor är ett krav från landets muslimer.
Hela hans kravlista kan läsas här.

Centerpartiets ledare har inga problem med dessa krav och åsikter även om talibanen drog tillbaks sin kandidatur.

Om Centern skulle få ett stort inflytande så skulle dessa krav kunna bli en realitet. Man kan bara spekulera hur det skulle gå om 1 miljon muslimer har rösträtt och alla väljer Centern som nu öppnar sin toleranta famn för en islamisering av Sverige.

Adelbe (c), talibanen har enligt uppgift släktingar som även de är radikala islamister och engagerade i Centern. Hur många gamla bondeförbundare finns det i Centern, hur jämförs det antalet med 1 miljon muslimer och vilken fraktion skulle kunna ta över partiets inriktning?

Centerpartiets ledare är inblandad i en korruptionsskandal som knappt märkts i media. Hennes familj står att vinna stora ekonomiska fördelar pga Olofssons inflytande i hanteringen av offentliga medel.

Frågan är hur Olofsson förvandlades från en gullig och trevlig tant till en korrupt farligt naiv talibanstödjade islamistvän?

Var det bara en korkad felsägning eller försöker Centern värva väljare och kandidater i de mest extrema islamistgrupperna som de andra partierna? Vet centern vad islamister vill?

Centern har blivit ett av de farligaste partierna för Sverige, de borde inte finnas kvar i riksdagen efter nästa val.

Vad tycker traditionella svenska centerpartister? Är ni trötta på er naiva och korrupta partiledning? De begriper sig inte på den invandrade världsrevolutionära politiska rörelsen islam och hur islamisterna arbetar och vad deras mål är? Byt parti om ni är trötta på naiva och farliga politiker, det finns bättre alternativ.

Även i Norge är toleransen för rena terrorister naivt farlig. Norges Mulla Krekar vill ha en islamiststat ledd av Osama bin Laden. Jag undrar vilket parti han väljer? Om han bodde i Sverige, skulle han var aktiv i Centern och utnyttja det toleranta partiet som en arbetsplatform för sitt arbete mot en stat ledd av Bin Laden? ab ab svd

1 comment:

Anonymous said...

Fan vilket korkat parti C är! Dom står på pallen med Aldebes rep runt halsen. Bara att sparka undan stolen. Åsnor! Att dom inte hade förstånd att sparka ut Talibanerna i tid!