Thursday, November 19, 2009

Fler kommuner viker sig under trycket, tvingas ta emot flyktingbarn.

Moderaterna försöker tvinga fler kommuner att ta emot flyktingbarn trots ett deklarerat motstånd.

Socialdemokraterna säger att även de vill skapa regler så att regeringen kan bestämma över kommunerna i hanteringen av flyktingar.

Alliansen och vänsteralliasen skiljer sig därmed inte åt i frågan om asylpolitiken.

Det borde oroa alla väljare eftersom det betyder att kommunen inte längre har självbestämmande och att väljarna inte har något val trots att de formellt har rösträtt i kommunalval.

Det märkliga är att både regeringen och oppositionen anser att flyktingpolitiken är den frågan som kommunerna inte längre ska få bestämma själva om. Resonemanget är förmodligen att folk inte inte begriper sitt eget bästa.

Det vore en sak om det handlade om en fråga som den nationella säkerheten eller liknande, då kan väljare och kommuner ha förståelse för ett krisbeslut av det slaget.

Men nu handlar det om flyktingar som inte ens följer FN's direktiv om att söka asyl i det första land man kommer till. Flyktingarna har för det mesta smugglats in i Sverige mot betalning.

Det handlar altså om människohandel och nu ska vi inte bara acceptera det, vi ska tvingas underlätta för dem och acceptera så gott som alla som kommer hit oavett brottslig bakgrund, fysiska eller psykiska sjukdomar, flyktingstatus eller ej.

Det Interpol arbetar emot, människohandeln, underlättas av de svenska politikerna.

Som parentes, läs om Merit Wagers asylfall;
En asylfamilj glömde sina asylskäl.

Autentisk berättelse 1
En familj har varit här sedan 2003. De har fått avvisningsbeslut redan 2004. De har gömt sig och ansökt på nytt. Vi kallar dem. De kommer inte. Vi kallar dem en gång till. De kommer inte. Men de går till sin mottagningshandläggare och säger att de inte heter så som vi trodde. De heter något annat och nu har de också pass. De säger att de inte är intresserade att komma till någon asylutredning (de har ansökt om asyl) utan de vill jobba. De har glömt sina asylskäl och vill inte bli påminda om dessa.
Den stackars mottagningshandläggaren försöker övertyga paret om att ändå gå till sin asylutredning eftersom de ju har kommit till Sverige för att söka asyl. Men både mannen och kvinnan säger att det vill de inte göra eftersom de inte har några asylskäl. Däremot vill de veta när de kan börja jobba. Nu har de ju bytt sina namn och kommit med sina pass, efter sex års vistelse med falska identiteter i Sverige.


Autentisk berättelse 2
En kvinna kommer till oss, hon har varit i Sverige i sex år. Ingen vet vem hon är eller varifrån hon kommer. Hon har fått ett barn i Sverige vars far hon vill hålla hemlig.

Kvinnan söker asyl, men hon har inga asylskäl. Säger hon till oss. Hon vill inte ens säga varifrån hon kommer. Hon vill i stället få dagisplats, jobb, bättre bostad, mer pengar. Vi säger till henne att vi jobbar med asyl och att hon har sökt asyl i Sverige, inte ansökt om dagisplats, jobb etc. Hon har ju inte ens uppehållstillstånd, säger vi till henne. Då blir hon arg och säger att Sverige är ett värre land är något annat land hon varit i. Då säger vi att hon inte ens ska vara här.

Man eliminerar folks enda möjlighet att bestämma och påverka politiskt i kommunalval för att tvinga in fler flyktingar i alla orter.

Riksdagspartierna har tydligen bedömt att flyktingar ska vara en nationell prioritet som är viktigare än fria kommunalval. Det är en farlig utveckling när man ignorerar folkets vilja. Folk har redan idag väldigt små möjligheter att kunna utrycka sig, det finns ingenstans de kan vända sig med sina klagomål och sin oro över hur deras hemorter förvandlas till brottsliga och förstörda ghettoliknande orter.

Varför politikerna ignorera sina egna väljare och kör över dem med krav om flyktingmottagande är en oförklarlig gåta. De flesta har varken utbilding eller språkkunskaper så en anpassning kan bli svår eller omöjlig i många fall. Kriserna de kan vänta sig i våra överfyllda ghetto-områden blir kulturkrockar och etniska fientligheter.

Ingen kan se en hur Sverige skulle bli bättre av ännu fler kulturkrockar och kriser. Riksdagspartierna borde förklara deras framtidsvision av Sverige med 130 000 nya flyktingar om året. (Förra året togs 101 000 flyktingar in och 33 000 barn föddes till flyktingföräldrar) Istället pratar de endast om att ta in fler och fler utan att vi någonsin kommer att se ett slut. De talar inte ens som begränsningar eller kostnaderna. Hur kunde flyktingarna få en så hög prioritet, och varför blir nu valresultatet inte ens rådgivande i lokalvalen? Är vi svenskar så korkade att vi inte ska tillåtas rösta längre? Vem är ansvarig för det beslutet? svd dn dn ab

Sjöbo tvingas ta fler flyktingar. dn

Vellinge tvingas skiva avtal med Migrationsverket. svd
M i Vellinge byter åsikt, lurar väljarna. dn ab

Ett exampel på en liten flyktingbarnförläggning och hur det gick. Kan någon gissa?

2 comments:

Unknown said...

Kan detta vara en början på revolutionen?

Erik said...

Jävla politikeras! JAg blir mer och mer benägen att överge den förbannade skendemokrati vi har i dagens Sverige!