Wednesday, November 4, 2009

Belöna de som räddar brottsoffer.

Sveriges missriktade rättssystem måste ändras radikalt.

Grova vålsbrotttslingar döms sällan. De få som döms får obetydliga straff, men en hjälte som räddar oskyldiga offer för våldet kan få allvariga straff trots att han gjort samhället en stor tjänst.

Ofta finns inte ens polisen tillgänglig om man vill ha hjälp vid pågående brott.

En av sveriges hjältar, Per-Anders Petterson (bilden) dömdes till ett års fängelse efter att han ingrep mot en farlig angripare som försökte strypa en 68-årig kvinna. Hon fruktade för sitt liv och såg att ett 20-tal bilar körde förbi, de struntade i vad som hände. Livräddaren Petterson dömdes i Mora Tingsrätt för grov misshandel och ska enligt domen tvingas betala 50 000 kr i skadestånd till galningen som angrep kvinnan. Galningen dömdes inte ens till fängelse för mordförsöket, han fick bara villkorlig dom.

I vårt Sverige ska detta inte kunna hända. Ett civilierat rättsystem dömer fler grova brottslingar än vad Sverige nu gör och belönar folk som Petterson.

Petterson förtjänar ett femsiffrigt belopp i belöning, men i alliansens Sverige får våldsmannen den "belöningen", dessutom tvingas hjälten betala det till våldsmannen. Det borde vara tvärtom. Det är ett groteskt missbruk av vårt rättssystem. Sådana saker ska inte kunna hända, men det händer med jämna mellanrum, därför måste Sverige välja in helt nya politiker som går folkets ärenden, stöder våra hjältar och dömer fler brottslingar. Vi måste avskeda politiker som underlättar brottslingarnas livstil.

Ett obligatoriskt belöningssystem borde införas med immunitet mot de som hjälper brottsoffren. Det ska gälla retroaktivt så att tidigare fall kan få den belöningen som de förtjänar istället för ett straff som förstör deras liv och levnadsomständigheter.

Stöd Petterson på Facebook, sök efter gruppen "Rädda Nåshjälten".

Borgarallians och vänsterallians, ingen större skillnad, lika verklighetsfrånvända och lika farliga för Sverige och svenskarna. svd ab ab svd ab svd svd

6 comments:

Reaper said...

Så vad har vi lärt oss av denna domen ?!
Jo kära medborgare, om du råkar i trångmål och blir antastad, rånad, våldtagen eller håller på att bli mördad...RÄKNA INTE MED MIN HJÄLP !
Jag kommer nämligen bara att gå förbi, och låtsas som om det regnar....men lycka till.

profanum_vulgus said...

Ännu en gång visas det hur jävla dumma och lättlurade svenskarna är.
Denna gång är det en person som avstyr ett angrepp och sedan för skoj skull också spräcker skallen på angriparen. Förra gången var det en full och psykiskt sjuk man som sköt två barn i ryggen när de flydde från hans varningsskott.

I bägge fallen gäller följande:
1. Inte en nödvärnssituation (inget överhängande eller påbörjat brottsligt angrepp)
2. Inte en putativ nödvärnssituation (en någorlunda normalt funtad person har inte kunnat uppfatta det som att ett brottsligt angrepp var överhängande eller påbörjat)
3. Våldet har varit uppenbart oförsvarligt (inte bara mer än nödvändigt, inte bara oförsvarligt utan uppenbart oförsvarligt)
4. Det har inte varit fråga om excess (En situation då man svårligen kan besinna sig)

Om man utökar nödvärnet så att det omfattar t.ex. den här situationen, hur ska någon kunna dömas för misshandel?
I hem finns det knivar, jag borde alltså sänka min fru varje gång hon bråkar med mig eftersom hon annars kan få tag på en kniv?
Inbrottstjuvar kan ha knivar, folk jag ser i trappuppgången som jag inte känner kan vara inbrottstjuvar, bäst att jag slår in pannbenet på dem!

Dessutom är ju omständigheterna sådana att P-A fick telefonsamtal om att NN var ute och rände. Eftersom P-A ogillade NN så la han ett tillhygge i baksätet och åkte ut och letade efter honom. En planerad misshandel.

MiljonprogramPartiet said...

profanum,,du verkar ha ett personligt intresse i fallet. Hur är du kopplad dit? Självförsvar måste alltid accepteras och ibland belönas. Det är speciellt viktigt i dagens Sverige som har så oerhört mycket våld överallt, vi har europarekord.

Rödebyfallet borde belönas eftersom som pappan räddade livet på hela familjen som kunde ha mördats av de berusade och beväpnade ligisterna.

Allt våld som en angripare utsätts för är orsakat av hans eget agerande, han är därför ansvarig för allt motvåld och självförsvar som han utsätts för.

profanum_vulgus said...

Jag bara hatar idioti, annars har jag ingen koppling. Men det är klart, jag har ofta idkat nödvärn och är jurist också.

Ja vi har alltid rekord i allt. Flest våldtäkter, mest jämlikhet, flest i utanförskap, bästa trygghetssystemet osv osv.

Självförsvar har inget med detta att göra, nödvärn handlade det om. Det försvarades också, han dömdes inte för nödvärnet utan för den planerade misshandel han utsatte sin tidigare ovän för efter nödvärnet.

Ja absolut, tonåringar dödar så ofta folk med reflexpinnar. Inte minst när de samtidigt står framför en storvuxen 26-åring och är skraja. Ännu farligare brukar de vara när de springar från en efter varningsskott. Men som 15-åringen som rödebypappan aldrig tidigare sett är de mest farliga: När de sitter skadeskjutna på marken och gråtande ber för sina liv.
Jag håller helt klart med, och i samma veva borde man gett Anders Eklund medalj.

Arlav said...

"profanum,,du verkar ha ett personligt intresse i fallet."
Ja det tycks så. Har sett i stort sett samma inlägg i många bloggar och fora.
Brottslingen sätts före offret => alltid i Sverige..
Pundaren tycks ju enligt flera media ha varit mer än hög som ett hus, på vadå? Det har du profanum "glömt" att nämna, Nån drog som raderar smärtkänslan? Roppar kanske?
Isf är ett slag knappast nog, han "måste sättas ur spel"! Inte bara svida lite.

profanum_vulgus said...

Arlav:

Hahahaha, försöker du göra narr av hur pöbeln resonerar? Den faller jag inte för, men kul eftersom jag nyss sa att jag ogillade idioti.

"enligt flera media" <-- LOL