Monday, November 2, 2009

Alla vill förbättra brottsituationen, men politikerna stoppar den utvecklingen.


Alla vill vidta åtgärder och ta itu med brottsligheten och våldet. Inte minst polisen vill ha mandat att ändra på hur de arbetar.

Rikspolischefen skriver i SvD idag att:

Men nuvarande regelverk och organisatoriska ramar är begränsande. För att polisen i ännu högre grad ska leva upp till krav på samverkan och effektiv styrning är det nödvändigt med förändringar.

Översatt till verklighetssvenska så betyder det att brottsligheten håller på att ta över landet och trots att polisen vill hantera problemen så tillåter inte våra politiker att de agerar. I Malmö så beordras polisen att inte slå till mot invandrarbrottsligheten och gatuligisterna. Om det har något med att invandrare väljer socialdemokraterna (som styr Malmö) till 70 % och allianspartierna till 3 % kan ha sin betydelse.

Till det problemet hör en rad restriktioner som tex. att unga under 15 år inte "får" straffas.
Dessutom grips de nästa aldrig. Stora gäng kan helt bekymmerslöst dra runt i förorterna och i städerna och slå sönder samhället, råna, misshandla och hota befolkningen och polisen kan inte göra något åt det därför att de är under 15 år. Många fler unga dras till gängen eftersom de märker att ingen straffas, ingen löper risken att det blir konsekvenser om de rånar eller bränner ner orten. De redan hopplösa fallen som inte bryr sig om skolan, som varken har några föräldrar som byr sig om dem eller har kulturell koppling till det svenska samhället känner att det spelar ingen roll om de slår sönder Sverige, ingen bry sig oavsett vad de gör.

Den inställningen underlättas av samhällets brist på ansvar, brist på insikt om hur brottslingar ska hanteras. Det skapar en enormt stor kategori samhällsförstörare som börjar med småbrott och går upp i klasserna i våra ghetton. Till slut blir de farliga brottslingar eftersom de tillåts fortsätta med sina brott och de trivs med att skrämma Svensson som inte kan göra ett dyft åt deras maktövertaganda av gatorna. Makttrippen tar över, och vi hotas ännu mer.

De problemen har ökat i omfattning oerhört radikalt de senaste åren. Hittils i år i bara tre städer har över 700 bilar brunnit och ytterligare hundratals har rökskador.

Det är inte bara polisen som behöver ändra på allt de gör, varför belasta enbart en av samhällets alla institutioner? Alla samhällets aktiviteter och inrättningar måste justeras för att möta problemet. Domstolar, fängelser, skolor, migrationspolitiken är bara en liten del.

Ytterst är det viktigaste att politikerna måste spakas ut och ersättas. Nya klokare partier är beredda att ta över. De nya politikerna blir utsatt för hetskampanjer av de som innehar makten. Makthavarna gör allt de kan för att behålla makten, vilket inte är mycket. De använder barnsliga termer för att smutskasta oss, och det är tyvärr allt de klarar. De klarar inte att ta en debatt, de klarar inte att använda logik eller argument. Nej, barnbabbel är allt de klarar men de vill styra landet.

Även om allt som borde hända sker så förbättrar det bara situationen en aning. Till slut är det det helt nya lösningar som behövs, den typen av lösningar som de nuvarande politikern inte törs diskutera i rädsla för att kallas något fult. De är rädda och kan därför inte klara sitt jobb.
Ett utvisningsverk måste skapas för att sända tillbaks de hundratusentals falska flyktingar som tidigare korkade regeringar tagit emot trots att nästan alla saknar skyddsbehov och nästan ingen har kunnat identifierats eller brottsundersökas.

Innan det händer så hjälper inga ytliga korrigerar av polisens maktbefogenheter eller hårdare straff. Sanningen är ju att knappt någon döms, om vi dömer några fler så går ändå majoriteten av alla grova brottslingar fria och massimporten av oidentifierade fortsätter till ofantliga kostnader som partierna har förbjudit all redovisning av.

Ska det behöva ta 30 år innan våra politiker förstår vad som hänt i Sverige, vad de själva gjort med vårt land? Hur lång tid ska det behöva ta innan de inser vilka som ligger bakom brottsligheten och vad som måste göras? svd svd

1 comment:

Unknown said...

Väl skrivet. Mkt bra blogg.