Tuesday, January 12, 2010

EU tar bort möjligheten att upptäcka självmordsbombare.

Europas möjligheter att upptäcka terrorister som vill spränga folk, bussar, tåg, flygplan och annat minskar dramatiskt med det nya beslutet i Europadomstolen. Domstolen beslutade att polisen inte ska få kroppsvisitera folk utan att ha "brottsmisstanke".

Det gör att t-banebombarna som sprängde flera t-banor i London och tågbombarna som sprängde tågen i Madrid inte skulle få kollas vid ingången, de skulle kunna slippa igenom en gång till med hjälp av det nya domstolsbeslutet.

Det gör att scanning av flygpassagerare kanske kommer att stoppas eftersom det kan anses att scanning genom kläderna är en slags kroppsvisitation, det är en juridisk bedömningsfråga. Domstolen gör oss mer utsatta för terrorister med massförstörelsevapen vilket är ett märkligt beslut efter vi nu vet att julbombarens dödliga minibomb på 50 gram med kemikalier insydda i kläderna knappt ens kan upptäckas med scanners.

Beslutet som fattades gör det mycket svårare att upptäcka terrorister och gör Europas storstäder mindre säkra. Det är ett farligt beslut som påminner om hur EU's makt inkräktar på enskilda nationers säkerhet och våra viktiga intressen. Det är en farlig utveckling som EU's medlemsnationers styrande politiker tvingat in oss i. Det utan att de ens läst avtalen som gav oss det resultatet. svd dn

2 comments:

Patrik "BP" Andersson said...

BVArför inte kräva obligqatorisk DNA-registrering och chppning på alla medborgare för konstant realtidsövervakning också?
Be flesta brott sker i hemmen, så låt oss lagstadga om obligatoriska kameror.
Fascister förnekar sig aldrig...

doublecorona said...

Men öhhh, asså, muslimer kan känna sig kränkta liksom öhhh (huvudet på sne och blinkande ögon, hånleende) dé har rätt att få slippa bli misstänklijorda' (avslutad mening med frågeton). Islam är faktiskt fredens relijion (huvudet på snedden). Tack för mig//Mååna Sahlin