Tuesday, May 11, 2010

SÄPO kräver betalning för Lars Vilks säkerhet, trots tumult och kaos vid tal.

Den utsatta konstnären Lars Vilks får resa runt på egen risk i Sverige. Om han vill ha skydd så måste han betala en stor summa pengar till SÄPO, de kräver betalt för att skydda hotade personer.

Det kan vara ren utpressing. Ingen vill eller kan betala för ett säkerhetspådrag bara för att åka runt och hålla en rad föredrag eller ha konstutställning, eller ha en teaterföreställning.

Resultatet av att regeringen via SÄPO vill ha betalt för bevakning är att yttrandefriheten stoppas.

Idag angreps Vilks under ett föredrag i Uppsala och polisen som skulle skydda honom blev nedslagen. Det blev kaos när farliga invandrare som under stridsropen "Muhammed, Muhammed" angrep Vilks och polisen. Tumult utbröt, en pistol hittades i röran. Trots att många visades ut från lokalen var stämningen extremt hotfull i lokalen.

Händelsen får säkert internationell uppmärksamhet. Om Sverige inte kan skydda en populär konstnär som håller ett tal hur ska vi kunna skydda landet mot större hot.

Yttrandefriheten stoppas och gatans våldsmän stoppar debatten med våld. Det är resultatet, och regeringen försöker med krav om betalning för säkerhet säga att "ni har yttrandefrihet om ni har råd, annars kan ni vara tysta". Det påminner lite om hur Sosseregeringen vid förra valet stoppade ett av våra politiska partier med hjälp av SÄPO. Ett livsfarligt ingrepp i demokratin som sosseregeringen inte brydde sig mycket om när det avslöjades. Bara en minister fick avgå, symboliskt.

Tack för er handlingsförlamning, Moderatregeringen. SÄPO kan bli er nya inkomstkälla, med hot överallt emot yttradefriheten kanske vi alla tvingas hyra in er (vår) säkerhetspolis. Vi är sååååå tacksamma för att ni inte gör något åt hotet, not.

Det är bara att konstatera att regeringen har misslyckats med brottsligheten, tryggheten och säkerhetspolitiken (om det fanns någon) samtidigt som att hotet mot oss är större än någonsin.

Fotnot: M regeringen har i ett hemligt avtal med muslimer lovat att bygga en moske i Rinkeby. De mest aktiva muslimerna där stöder Al Qaida i Somalia "al-Shabaab". Moderaterna försökte hålla moskebygget hemligt. Ar det inte märkligt att samtidigt som hotet från muslimer ökar som vi märkte i Uppsala idag, så kräver M regeringen betala av oss för säkerhet? svd unt dn ab svd dn ab

No comments: