Sunday, August 1, 2010

Alliansen säljer ut våra viktigaste tillgångar och beskattar oss till döds.

Vattenfall är en av få industrier som förtjänar att kontrolleras och ägas av staten.

Vattenfall tar idag in 40 miljarder kronor årligen till statskassan. Orsaken man tar in så stora belopp är att staten under socialdemokraterna beslutade att man ska profitera på energin så bolaget bidrar till statskassan. Man tar ut höga energipriser som de konkurrerande privata bolagen tvingas anpassa sig till, även de tar idag ut höga engergipriser vilket dränerar resurser från vanliga familjer.

Om Vattenfall säljs så garanteras framtida höga energipriser som vi inte kommer att kunna göra något åt.

Försäljningen är därför i vårt högskattesamhälle ett farligt steg mot ekonomisk katastrof i Sverige. Vi vet att energipriserna kommer att gå upp kraftigt på världsmarknaden inom en snar framtid. Andra länder med mycket lägre skattetryck kan absorbera högre energipriser, men i Sverige har vi redan världens hösta skatter och avgifter. Våra familjer har inte stora belopp varje månad i överskott som kan skickas till energibolagen, det finns inga resureser över till det.

Därför blir en försäljning av våra energiresurser en starkt bidragande orsak till en snar ekonomisk kollaps.

Vänsteralliansens energipolitik är inte bättre, de vill bibehålla höga energipriser så deras radikala bidragspolitik och omfördelning av våra resurser till andra nationer kan finansieras.

Om vi ska kunna överleva så måste vi använda våra nationella resurser klokt. Vi måste låta folket få fördelarna av våra resurser i form av lägre priser. Vattenfall kan och ska ge oss alla låga energipriser. Nettokostnaden för vår energi är nästan obefintlig, kapitalinvesteringarna har redan skrivits av, driftskostnaderna är minimala.

Varför ska vår tillgång som tillhör varje skattebetalare användas för att suga ut så mycket pengar de kan från oss som omfördelas och slösas bort i oredovisade poster, pengarna slängs ned i ett oändligt djupt hål? Varför inte använda vår tillgång till att ge oss alla låga energipriser?

Vattenfall är en nationell tillgång som borde ge oss dess fördelar, vad är annars vitsen med våra nationella tillgångar? Hittils har de använts av S regeringar och även av Alliansen som mjölkkor. De har lagt beslag på våra pengar istället för att ge oss lägre priser. Andra länder ger sina medborgare fördelarna av inhemska tillgångar som energi mm. I Sverige gör man inte det, men det måste vi ändra på.

Vi måste använda Vattenfall för att ge oss avsevärt lägre engeripriser, därmed tvingas de privata bolagen att sänka sina priser för att vara konkurrenskraftiga. Det svenska folket skulle få en oerhört stor lättnad om vi använder våra egna resurser på rätt sätt. Om politikerna i riksdagshuset får som de vill kommer vi inom en snar framtid tvingas betala avsevart högre energipriser medan skattetrycket bibehålls. Alla blir lurade om vi litar på poltikerna.

Varför sälja våra resurser och slösa bort köpesumman, eller varför skatta folket till döds och slösa bort inkomsten? Ge oss lägre priser nu istället.

Vi har fått nog av högskattesamhälllet där politikerna ger sig själva skyhöga löner de inte förtjänar och inte ens vill redovisa vart pengarna går. De vill alltid höja skatter och avgifter, nu vill de höja pensionsåldern, de vill använda oss som sin egen sedelpress. När tar deras slöseri slut och när tar väljarnas tålamod slut? dn ab svd dn exp

No comments: