Saturday, August 15, 2009

Ny rättspraxis gör det lättare för våldtäksmän.

"Ny praxis från Högsta domstolen gör att män som tidigare har dömts för våldtäkt frias. Kraven har skärpts på åklagare som vill driva sina fall till domstol och fler våldtäktsåtal kan läggas ned."

Våldtäktsmän kan nu känna sig säkrare. Trots att Sverige redan idag har färre dömda våldtäktsman än hela Europa och har fler våldtäkter per capita än hela Europa så har regeringen och högsta domstolen gjort det svårare att få fällande domar. Sverige har 20 gånger fler våldtäkter än en del EU länder och slår nya rekord varje år. FN och Amnesty har kritiserat Sverige för de få domarna mot skyldiga våldtäktsmän och de massiva våldstäktssiffrorna. Vi har fler än 19 våldtäkter per dygn, varje dygn året runt.

Den nya praxis som man infört är en av många orsaker till att man kan se regeringen som kvinnofientlig. De visar ett klart kvinnoförakt och förakt för ett fungerande rättssystem.

Vårt Europarekord i våldtäkter borde för länge sedan fått politiker att reagera med kraft. Istället fortsätter de en sovande tillvaro i sin törnrosadröm mitt i ett våldskaos runtom dem.

Till saken hör att av de få asylsökande som döms, ännu färre utvisas även om våldtäkten begicks mot barn. Problemet förvärras därför istället för att förbättras. Det ar obegripligt varför ingen försöker ta itu med problemet, de ansvariga har en kravlös tillvaro, det hjälper inga brottsoffer.

M alliansen blev inte vad många hade hoppats på, ett problemlösarparti, tvärtom de försöker arbetar med oviktiga detaljer medan de stora samhällsreformerande frågorna förblir orörda och nationen förfaller i avgrunden. svd svd

2 comments:

Marika på Odlingspyssel said...

jag blev upprörd över kammaråklagarens åsikt i artikeln. Kvinnor ska inte i teorin behöva skydda sig från att bli våldtagna.

Anonymous said...

Ha alltid ref till påståenden.